Is een mooie en praktische tegelwand één van uw woonwensen?

Bax Tegels laat u in de showroom graag zien wat er allemaal mogelijk is. Bij ons maakt u een keuze uit onze grote collectie wandtegels en laat u deze vervolgens professioneel door ons plaatsen. Op deze pagina vertellen we u meer over onze wandtegels. Deze kunnen namelijk keramisch zijn of van natuursteen.

 

Keramische wandtegels

Keramisch materiaal is onder andere opgebouwd uit zand en klei. Dit mengsel wordt in de oven gebakken op hoge temperatuur. Het resultaat: zeer harde tegels. Deze keramische tegels zijn niet alleen gemakkelijk schoon te maken, ze blijven ook langer schoon. Zeer praktisch dus in uw keuken, toilet of badkamer. Naast de bekende witte wandtegels in de badkamer worden andere tinten tegels in deze ruimte trouwens steeds populairder. Misschien wilt u ze zelfs combineren met een ander type tegel(tje) voor een verrassend resultaat!

 

Wandtegels van natuursteen

Natuursteen is te vinden in de aardkorst en kan bestaan uit versteende magma/lava of uit verhard geologisch materiaal. Er bestaan harde en relatief zachte steensoorten. Voorbeelden van zachtere, poreuze steensoorten zijn kalksteen, marmer, travertin en hardsteen (ook al doet de naam anders vermoeden). Hardere steensoorten zijn onder andere basalt, leisteen en kwartsiet. In de natuur is geen steen gelijk. Daarom is iedere tegel van natuursteen uniek.

Welk type natuursteen bij u past, hangt onder meer af van uw woonstijl. Wordt het glanzend gepolijst voor een luxe uitstraling of gezoet voor een neutrale sfeer? Kiest u getrommeld voor een landelijke woonstijl of gezandstraald voor een industriële omgeving?

 

Op de vloer of aan de muur?

Sommige tegels zijn speciaal geschikt voor op de vloer, andere juist voor de wand. Vloertegels kunnen echter ook heel goed tegen de wand worden geplaatst. Op die manier zou u een bepaald type vloertegel vanaf de vloer zelfs kunnen laten doorlopen op de wand. Omgekeerd kunnen wandtegels overigens niet op de vloer worden gelegd.

 

Zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden… Een goed advies is beslist niet overbodig.

Kom langs in onze showroom. U bent van harte welkom!