Niets stijlvoller dan een mooie tegelvloer.

Staat zo’n vloer op uw verlanglijstje? Bax Tegels staat u graag met raad en daad terzijde.
Evenals wandtegels kunnen vloertegels keramisch zijn of van natuursteen.

 

Keramische vloertegel

Keramisch materiaal bestaat onder meer uit zand en klei en is gebakken op hoge temperatuur. Uiteindelijk vormen zich zo bijzonder harde keramieken tegels. Een toplaag van glazuur maakt ze waterbestendig. Keramische vloertegels zijn erg makkelijk te reinigen en blijven lang schoon. Zeer praktisch dus op de vloer van uw keuken, toilet of badkamer!

 

Gres Porcellanato/Door en door-tegel

‘Door en door-tegels’, zo worden ze ook wel genoemd: tegels van Gres Porcellanato. In feite gaat het hier om tegels van keihard porselein. Een mengsel van witte klei, zand en smeltmiddelen wordt gebruikt om deze vorst- en krasbestendige tegel te bakken. De vochtopname van deze tegels is minder dan een halve procent. Deze extreem duurzame, slijtvaste tegel kan heel goed in een zwaar belopen ruimte worden gelegd en is ook voor buiten zeer geschikt.

 
Keramisch parket/houtlooktegels

Keramisch parket bestaat uit keramische tegels met houtmotief. Een andere veelgebruikte benaming hiervoor is houtlooktegels. De tegels zijn echt een trend te noemen: steeds meer mensen stappen over naar keramisch parket. Dit gebakken product heeft vele voordelen ten opzichte van echt parket. Zo is het zeer slijt- en krasvast en hoeft u nooit meer te schuren of te lakken. En het verschil tussen echt parket en keramisch parket? Dat is bijna niet meer te onderscheiden.

 

Vloertegels van natuursteen

Een prachtige natuurstenen vloer kiest u ook bij Bax Tegels! Een vloer van natuursteen is uniek: niemand anders zal precies de vloer hebben die u heeft als u kiest voor dit materiaal. Natuursteen, dat kan bestaan uit versteende magma/lava of uit verhard geologisch materiaal, wordt in sommige gevallen eerst geïmpregneerd.

 

Natuursteen kan vervolgens op verschillende manieren worden afgewerkt: gepolijst, gezoet, getrommeld, gezandstraald… Het hangt allemaal af van uw smaak, wensen en woonstijl. In onze showroom kunnen wij u een deel van de collectie laten zien. Het overige deel kunt u bij enkele grote natuursteenhandelaren bekijken. Kom voor meer informatie naar onze showroom!

 

Tegels met natuursteenlook

Tegels die (bijna) niet te onderscheiden zijn van natuursteen, maar toch keramisch zijn? Inderdaad, deze mogelijkheid bieden wij ook voor uw vloer. U kunt dan genieten van de voordelen van keramische tegels, maar ook van de natuurlijke uitstraling van, bijvoorbeeld, Belgisch hardsteen. Tegels met natuursteenlook zijn heel geschikt als vloertegel, maar kunnen ook als wandtegel worden gebruikt.

 

Een mooie plint als afwerking

Tegels worden altijd vrij van de wand geplaatst. Er moet dus wel een keuze gemaakt worden voor de afwerking. Wij raden altijd een plint aan. Dit beschermt de wand, bijvoorbeeld wanneer u gaat dweilen of stofzuigen. U kunt bij ons kiezen uit een mooi afgewerkte mdf-plint, een plint die uit een tegel is gesneden of een afgewerkte tegelplint.

 

Vloerverwarming

Wist u dat een natuurstenen vloer de meest ideale geleider voor vloerverwarming is? Als specialist in vloerverwarming kunnen wij zorgen voor de complete plaatsing van uw vloerverwarming én tegelvloer.