Met een natuurstenen vloer of wand haalt u daadwerkelijk de natuur in huis. Een stukje aardkorst om precies te zijn!

Onze aardkorst drijft op vloeibaar gesteente dat altijd in beweging is. Soms worden we eraan herinnerd dat die beweging altijd gaande is, bijvoorbeeld als er ergens een vulkaan uitbarst. In verschillende landen op diverse continenten worden uiteenlopende soorten natuursteen gewonnen. Dat gebeurt in steengroeven.

 

Soorten gesteenten

Er zijn drie soorten gesteenten: stollingsgesteente, afzettingsgesteente en metamorf gesteente.

  • Stollingsgesteente ontstaat door de stolling van magma of lava. Voorbeelden daarvan zijn granieten, trachieten en basaltlava’s.
  • Afzettingsgesteente, ook wel sedimentair gesteente genoemd, ontstaat doordat organisch materiaal of afgezet sediment is versteend. Voorbeelden: kalkstenen, zandstenen en tuffen.
  • Metamorf gesteente wordt op grote diepte in de aardkorst gerekristalliseerd of gemetamorfoseerd. Voorbeelden van dit gesteente: gneis en marmer.

Natuursteen wordt in grote blokken uit de groeven gezaagd. Later zaagt men tegels uit deze blokken. Vervolgens kan het oppervlakte van de tegels bewerkt worden. Voor welke bewerking gekozen wordt, hangt af van het materiaal en het gewenste resultaat. Zo is vooraf impregneren vaak nodig bij kalksteen, marmer, travertine en hardsteen (ook al doet de naam bij deze laatste anders vermoeden). Harde steensoorten als basalt, leisteen, kwartsiet en graniet hoeven niet geïmpregneerd te worden.


Onze collectie, onze service

Wij van Bax Tegels kunnen u een mooie, enigszins beperkte collectie van natuursteen in onze showroom laten zien. Wilt u meer ideeën opdoen, dan bent u ook van harte welkom bij de grote natuursteenhandelaren met wie wij samenwerken. Misschien is een leistenen vloer precies wat u zoekt. Of kiest u liever voor Belgisch hardsteen? Kalksteen, marmer…. Zoveel smaken, zoveel mogelijkheden. Elke natuursteenvloer is uniek. Niemand anders heeft de vloer die u uitkiest!

 

Tegels met natuursteenlook

Zoekt u een vloer met de uitstraling van natuursteen, maar blijft een keramische vloer toch uw eerste keus? Geen probleem. Tegels met natuursteenlook zijn (bijna) niet te onderscheiden van natuursteen, maar zijn toch van keramiek. Keramische tegels met de look van Belgisch hardsteen zijn hier een goed voorbeeld van. Dergelijke tegels kunnen ook op de wand worden toegepast.

Tegels van natuursteen of met een natuursteenlook zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Die plaatsen wij vakkundig onder uw vloer. Kom langs voor meer informatie!