Infrezen Vloerverwarming

Wanneer in uw huis de dekvloer al is gelegd, is het in veel gevallen niet eenvoudig om uw vloerverwarming op de traditionele manier te laten aanleggen. Maar er is een oplossing: de vloerverwarming kunt u wellicht laten infrezen. Bax Tegels heeft zich hierin gespecialiseerd.

 

Bij deze vorm van vloerverwarming wordt met een speciale freesmachine een sleuvenpatroon geslepen.

Omdat het inslijpen met een frees gebeurt die voorzien is van een industriediamant, kan deze op 95% van alle afwerkvloeren toegepast worden. In het sleuvenpatroon wordt de verwarmingsleiding gelegd. De verwarmingsleiding ligt direct onder de vloerafwerking en dat maakt dat de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen is dan bij de traditionele systemen. Bovendien is het mogelijk om met lage (water)aanvoertemperaturen te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden.


Aangezien de vloer niet wordt verhoogd (enkel nog met de vloerbedekker, zoals de tegel- of pvc-vloer), hoeft u zich geen zorgen te maken over, bijvoorbeeld, deuren die ingekort moeten worden. Bovendien kost het niet bijzonder veel tijd om vloerverwarming te laten infrezen. (Om u een idee te geven; dit duurt gemiddeld één dag voor een standaard woonkamer.)Tijdens het frezen wordt het stof overigens onmiddellijk opgezogen met een industriële stofzuiger. Afwerking van de vloer is na het infrezen meteen mogelijk.