Bestrating bepaalt de basis van uw tuin.

Zodra duidelijk is hoe de tuin er als geheel uit gaat zien, weet u ook voor welke oppervlakte(n) u betegeling nodig heeft. Een goede ondergrond voor de tegels is overigens van groot belang. De ondergrond kunt u (laten) ophogen en zand en (laten) stabiliseren. Zo zal uw (sier)bestrating stevig blijven liggen.


Soorten buitentegels

Bax Tegels biedt u twee soorten buitentegels voor uw terras of pad.
Hieronder vertellen we u er alles over.

  • Keramische tegels
    Tegels van keramiek zijn kras- en slijtvast, behouden hun kleur en maat en hebben een groot onderhoudsgemak. Ze zijn echter niet allemaal vorstvrij. Verlijmen kan vorstschade veroorzaken. Daarom kunnen tegels ook op ‘pootjes’ worden gezet. Het gaat hier om tegels van 2 cm dik. De pootjes waarop ze worden geplaatst, zijn in hoogte verstelbaar en verkrijgbaar in verschillende maten: van 4 tot wel 30 cm hoog. De pootjes zelf zijn ongeveer 2 cm te verstellen en staan bij voorkeur op een harde, enigszins vlakke ondervloer. De tegels kunnen ook in speciaal cement of grind worden gelegd of op speciaal gemaakte kunststofplaten worden geplaatst.

  • Tegels van natuursteen
    Natuursteen is een prachtig materiaal en kan op vele manieren worden bewerkt. Natuursteen is miljoenen jaren oud. Kijkt u eens in het menu bij ‘Natuursteen’ voor meer informatie over soorten natuursteen en de ontstaansgeschiedenis ervan. Natuurstenen tegels zijn niet allemaal vorstbestendig. Ook verkleuren bepaalde soorten natuursteen sneller dan andere. De uitstraling ervan is echter beslist uniek te noemen.


Voorbeeldterrassen

Vindt u het moeilijk een keuze te maken? Kom dan zelf een kijkje nemen bij de terrassen van buitentegels die we rondom onze showroom hebben aangelegd. Onze professionals kunnen u alles vertellen over de voor- en nadelen van iedere tegelsoort.