Een stenen vloer is duurzaam, sterk en gemakkelijk te onderhouden. Of je nu kiest voor keramische tegels of voor natuursteen, een tegelvloer is tijdloos en past in elk interieur.

Keramische tegels
Keramische zijn verkrijgbaar in twee varianten: geglazuurd en ongeglazuurd. Keramische vloertegels zijn de laatste jaren steeds sterker geworden. Ze worden gemaakt als look-a-like van natuursteen of hout: bijna niet van echt te onderscheiden. Keramische vloertegels worden gemaakt van klei die gebakken is op een hoge temperatuur.  Keramische vloertegels zijn krasbestendig, compact, sterk, niet poreus. Keihard en duurzaam.

Natuursteen, basalt en graniet
Natuursteen is er in verschillende gradaties van hardheid. De zachtere, poreuze steensoorten als kalksteen, marmer, travertin en hardsteen kun je goed als vloertegel toepassen, maar dan moet je ze wel eerst behandelen met klinkerolie of op een andere manier impregneren tegen vet en vuil. Dat geldt ook voor Portugese cementtegels, die ook marmer als grondstof hebben. Bij hardere steensoorten als basalt, leisteen en kwartsiet is dat niet nodig, en bij het keiharde graniet al helemaal niet.

Verschillende afwerkingen
Passend bij de diverse woonstijlen zijn de verschillende manieren van afwerking van natuursteen. Glanzend gepolijst voor een klassiek, rijk effect of een design-interieur, gezoet voor een neutrale sfeer, getrommeld voor in een landelijke woonstijl, gezandstraald voor een industriële omgeving.

Bax Tegels
Alle soorten vloertegels bekijken in onze showroom? Bij Bax Tegels hebben we voorbeelden van diverse soorten en maten tegels, ook op voorraad in ons magazijn. We laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.